Adaptarea graficii outdoor la formatul unipol

Scopul final al unei campanii publicitare outdoor media este transmiterea unui mesaj grafic catre un anumit segment al populatiei. Dincolo de strategia de comunicare sau de planificarea unei campanii de publicitate integrata, mesajul publicitar outdoor media trebuie sa fie macar vizibil si lizibil.

Recomandari pentru adaptarea graficii la formatul unipol

Contrast puternic

Pentru a fi eficiente chiar si in conditii meteo cu vizibilitate dificila (ceata, ploaie, ninsoare), mesajele publicitare outdoor au nevoie de contrast ridicat fata de grafica folosita pe alte printuri (indoor advertising, reviste, cataloage, pliante). Un contrast bun va face mesajul vizibil si lizibil de la distanta mai mare.

Elemente vizuale putine, mari si clare

O tentatie frecventa este aceea de a incarca vizualul panourilor publicitare cu multe elemente: imagini folosite pe alte canale de comunicare ale campaniei, sigla producatorului, sigla sau imaginea produsului, slogan, descriere, adrese, telefoane, etc. Cu cat exista mai multe elemente grafice in layout, cu atat randamentul mesajului outdoor comunicat va fi mai mic.

Comunicarea prin mesaj text clar si relevant

Atunci cand mesajul outdoor permite includerea acelor cuvinte/ fraze cheie care s-au dovedit eficiente pentru conversiile online, campania outdoor va avea un randament sporit. Citeste mai mult despre coordonarea mesajelor de tip Keywords on Billboards sau despre exploatearea cuvintelor cheie folosite in aplicatiile Google Maps sau Waze.

Background simplu, preferabil monocolor

Un astfel de background simplu va pune mai usor in evidenta elementele importante ale mesajului publicitar.
 
Panouri publicitare format unipol (bulletin boards)
 
In mod special, unipolurile au nevoie de un mesaj grafic simplificat fata de suporturile publicitare din zonele pietonale sau masini cu viteze mici de deplasare (backlituri, citylights, bus shelters). O grafica clara si corect adaptata la suportul publicitar va oferi intotdeauna campaniei un randament mai bun.
 
Adaptarea graficii la formatul unipole sign
 
Adaptarea graficii la formatul unipole sign
 
Adaptarea graficii la formatul unipole sign
 
Adaptarea graficii la formatul unipole sign
 

News

link-uri utile